fb

Nina’s recept voor Bokkenpootjes

Zijn jullie ook zo gek op bokkenpootjes? Ik vind ze heerlijk! Lekker met dit regenachtige weer op de bank zitten, dekentje erbij, mok met thee en iets lekkers, bijvoorbeeld bokkenpootjes. Bokkenpootjes is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je iets lekkers wilt bakken, maar het is een aanrader! Om bokkenpootjes te maken heb je amandelmeel nodig, dit kun je kopen bij de Turkse winkel of de natuurwinkel, het heet ook wel amandelpoeder. Door het amandelmeel heeft het koekje van de bokkenpootjes die lekkere amandelsmaak. Ik vond bokkenpootjes bakken helemaal niet moeilijk en zo waren binnen twee dagen helemaal op!

Voor 15 stuks:

  • Het eiwit van 4 eieren
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 75 gram amandelschaafsel
  • jam naar keuze, ik gebruikte zwarte bessenjam
  • 50 gram pure chocolade, of melkchocolade

Klop het eiwit stijf met de mixer, het moet zo stijf zijn dat je de bak kunt omdraaien en er niks uitloopt. Voeg dan de suiker toe en mix het geheel goed stijf. Spatel daarna de amandelmeel, vanillesuiker en citroenschil er geleidelijk doorheen. Leg bakpapier op de bakplaat en spuit daarop de bokkenpootjes van ongeveer 8 cm lang met een spuitzak. Bestrooi ze daarna met het amandelschaafsel en laat ze 45 minuten drogen. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak ze ongeveer 15 minuten. Laat ze daarna afkoelen totdat ze stevig aanvoelen. Bestrijk daarna de helft aan de platte kant met jam en plak er een andere aan vast. Smelt de chocolade en doop de uiteinden erin, laat dit nog een paar uur opdrogen en dan zijn de heerlijke bokkenpootjes klaar! Het originele recept komt van Kookse.tv, daar kun je ook een filmpje bekijken van het recept, heel handig.

Nina Stroo is 24 jaar en sinds kort afgestudeerd als cultureel erfgoed specialist. Ze is gek op reisjes maken, eten, koken en shoppen. Naast al het eten, koken en winkelen houdt Nina hier ook dagelijks een blog over bij, Nina Dinners. Nina houdt ons elke 2 weken op de hoogte van haar culinaire ervaringen. Heerlijke recepten, snelle maaltjes en leuke tripjes; Nina schrijft over alles op het gebied van eten! Want more? Check www.ninadinners.nl

 

2 reacties

Mieke Schepens -

Wat slim om jam te gebruiken. Soms zijn ze wat droog, maar de jam voorkomt dat !

Skip -

One thing I’d like to say is before acquiring more pc memory, check out the machine in which it can be installed. If the machine is actually running Windows XP, for instance, the memory threshold is 3.25GB. The inloilsatatn of in excess of this would simply constitute a new waste. Make sure that one’s motherboard can handle the particular upgrade amount, as well.Thanks for your blog post.

Reageer ook